Hvorfor er jeg kreativt anlagt?

Hvorfor er jeg kreativt anlagt?

Godt spørgsmål, lad mig prøve at forklare.

Kreativ er for mig meget mere end at man kan sy, strikke, male og tegne. At være kreativ er ens lyst og evner til at producere et produkt. Et produkt som kan eksistere i utallige former. Det kan være en sangtekst, makeup, at bygge et skur i baghaven eller finde sten og skaller på stranden som man tager med hjem og lave alverdens ting af.

Kreativ er for mig, en fordybelse i noget. Det kan være noget som man elsker, eller det kan være noget som man ikke vidste man kunne svinde hen i i flere timer. Et mod på at prøve noget nyt, og kaste sig ud i noget som fra starten af kan virke uoverskueligt, for det kan det virkelig. Så kliché som det kan lyde, så er det kun fantasien der sætter grænser for hvilket produkt man kan skabe.

Jeg har siden jeg var meget lille egentlig altid lavet en helt masse forskellige kreative ting og sager. Min mor og mormor har lært mig at sy, strikke, hækle, male, tegne. Vi har lavet smykker sammen i massevis, som er blevet solgt på diverse julemarkeder og gevet i gaver til venner og familie. I en helt anden ende, så har jeg med min far bygget et legehus, bygget træhuler rundt omkring i haven, været med til at høste og luget ukrudt op mellem småstenene og terrase-fliserne i flere timer om sommeren. Af min far fik jeg engang et home-kit til at smelte og lave mine egne glasperler. Med mine mindre søskende, specielt da de var helt små, har vi altid fundet på nye ting at lave sammen. Vi har bygget huler under sengene, lavet dukkehuse og nisselandskaber. Hvis du vidste hvor mange limpistoler der er blevet brugt op og hvor mange fingre der har fået brændemærker. For mig selv har jeg gennem de seneste par år udfordret min kreative side. Jeg begyndte at sy meget mere, og udviklede mig meget hurtigt, det samme galdt med strik og hækling. Jeg prøvede at finde interesse indenfor nye ting som thaiboxning, karate, rulleskøjter og skateboard, udforskning i forskellige hårfrisurer, klip og farver.

Jeg har arbejdet med at åbne mit syn for nye ting, som kunne skabe en interesse hos mig, nogle ting har været vellykkede, andre har været mindre vellykkede, mens nogle har været for “påtvungede” og derfor ikke fungeret. Jeg prøver stadig at finde på nye ting jeg muligvis KUNNE få en interesse for, for at udforske emnet, og åbne op for et helt nyt univers af muligheder. Som tidligere nævnt kan det være utroligt grænseoverskridende at kaste sig ud i et projekt man måske ingen form for erfaring har indenfor. At skulle lære noget nyt helt fra bunden, og skulle opleve fiaskoer og til at starte med, kun små succeser. Det føles overvældende, og som om man kaster sig selv ud på dybt vand med vilje, uden at vide 100% hvad det kan bringe med sig.

For mig bringer det glæde og frustration at være kreativ.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.