Mini salater og kylling i karry uden kylling

Mini salater og kylling i karry uden kylling

Heyy

Det er idag den 24. januar 2022, og jeg sidder derhjemme i min lille lejlighed. Jeg har stadig læseferie, og venter på at skulle op til min mundtlige eksamen om en uges tid. Når den er overstået har jeg klaret mit første semester på universitetet, og det kan jeg ikke helt forstå. Hvis du havde spurgt mig for et lille år siden skulle jeg aldrig nogensinde have været på universitetet, og hvis du spurgte mig for 5 år siden, så skulle jeg i hvertfald heller aldrig gå på gymnasie. Men dog, begge ting endte med at ske, så her er jeg.

Det jeg ville fortælle om var egentlig noget helt andet. I går havde jeg besøg af min kære mor og hendes kæreste. De kom forbi for at indløse at gavekort jeg havde gevet min mor i fødselsdagsgave sidste år, på en “to-retters menu i min nye lejlighed”.

Jeg havde en idé om at jeg gerne ville lave vegetarisk mad til dem, da de begge to til tider kan være skeptiske. Jeg er ikke selv vegetar, men er helt vild med at prøve forskellige opskrifter af, og blive overrasket hver gang, over hvor meget det kan minde om lignende retter med kødprodukter i. Udover at det skulle være vegetarisk skulle det også være noget jeg ikke havde prøvet at lave før.

SÅ…. hvis du leder efter den bedste vegetariske ret (som jeg har lavet indtil videre), så LYT HER!!!

Jeg lavede:

Hovedret: blomkåls curry-ret med naanbrød og ris

Salat: Minisalat

Dessert: Creme brulé

Blomkålsretten kan i finde opskriften til lige her. Og jeg overdriver ikke, det var altså virkelig virkelig lækkert, og både nemt og hurtigt at lave. Derudover så synes jeg at det er rigtig studievenlig mad, da det kan gøres forholdsvis billigt, hvis man i forvejen har alle de basale ting.

Minisalaten har jeg set en del forskellige mennesker lave på instagram, og ville prøve selv at kaste mig ud i det. Den ligner lidt en grov guacamole, som også var hvad jeg håbede på. Den skal nemlig spises med nachochips til.

Selve salaten består af hvidkål, agurk og forårsløg.

Og dressingen som den er blandet i består af blendet spinat, avocado, salt og peber, citron, et halvt løg, hvidløg og creme fraiche.

Jeg føler at man kan blande det man ønsker, eller det som køleskabet indeholder. Det kunne evt. være broccoli, grønkål, purløg, nødder, honning for sødme, youghurt i stedet for creme fraiche eller andre grøntsager efter smag. Det smagte fa***me godt. Man får mere en følelse af at man spiser dip end salat, så det kan være en rigtig nem måde at få en masse gode ting indenbords i systemet.

Creme bruléen gik også langt bedre end forventet. Det var bare en af det 10.000 opskrifter jeg fandt på nettet som jeg brugte. Der er mange forskellige versioner den kan laves i, mine blev bagt i ovnen uden vandbad. Men hold op hvor smagte de godt. Det eneste problem jeg stødte på var min meget lille brænder, som havde svært ved at lave en helt sprød top.

Overordnet 11/10 point :))Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.